Tisková zpráva

  • Osobní vůz / SUV
  • Firma

Pneumatika výrobce Hankook pro elektromobily získala cenu IDEA Award 2018

Pneumatika příští generace výrobce Hankook pro sektor elektromobility, Kinergy AS ev, získala ve finálním kole cenu International Design Excellence Awards (IDEA). Kinergy AS ev představuje kombinaci progresivní technologie s obzvlášť nízkou hladinou valivého hluku, lepší ovladatelností a vyšším komfortem jízdy. Cena byla udělena za inovativní design.
Pneumatika výrobce Hankook pro elektromobily získala cenu IDEA Award 2018

Neu-Isenburg/Německo, 19. října 2018 –– Hankook Kinergy AS ev, pneumatika příští generace, určená pro sektor elektromobility, získala letošní cenu International Design Excellence Awards (IDEA) v ktergorii automotive a přeprava.

Cenu International Design Excellence Awards získaly futuristické koncepční pneumatiky výrobce Hankook již v minulosti, a sice v roce 2015 se umístil na třetím místě a v roce 2017 na prvním. Výrobce Hankook získal poprvé cenu za produkt, určený pro masové spotřebitelské trhy.

Pneumatika Kinergy AS ev se mimo jiné vyznačuje mimořádně nízkou hladinou valivého hluku po optimalizaci zacílené především na provoz elektromobilů. Komfort z jízdy, ovladatelnost, jízdní výkony pneumatiky Kinergy AS ev jsou srovnatelné s vysoce výkonnými pneumatikami pro vozidla se spalovacími motory. Tvar jednotlivých bloků připomíná vzhled elektrických obvodů a design bočnic, přizpůsobený elektromobilům, zaručují lepší aerodynamické vlastnosti a optimální chování za jízdy na různých typech vozovek.

Redukce hladiny hluku bylo možné dosáhnout aplikací několika technologií. Jedná se například o technologii optimalizující rozmístění dezénových bloků, která eliminuje některé zvukové frekvence vznikající během jízdy. Konstrukce využívající aramidovo-hybridní nárazníkový pás snižuje deformace bloků během zatáčení na minimum. Tyto prvky jsou přínosem pro znatelně lepší přilnavost k vozovce a vyšší stabilitu vozidla.

Cenou IDEA 2018 výrobce Hankook získal mezinárodní uznání za své osobité pojetí designu a za svůj potenciál k utváření budoucnosti mobility. Výrobce Hankook pokračuje ve své strategii za svým cílem zastávat nadále vedoucí pozici inovátora v budoucím odvětví výroby pneumatik.

V oblasti designu se soutěž o prestižní cenu IDEA 2018, pořádaná společností Industrial Design Society of America, považuje po celém světě za nejvýznamnější záležitost, stejně jako soutěže o ceny „iF DESIGN AWARD“ a „Red Dot Design Award“. V soutěži o nejlepší design se hodnotí designové inovace, zkušenosti spotřebitelů, přínos pro uživatele, korporátní sociální odpovědnost, estetika, atd.

Společnost Hankook Tire je globální výrobce inovativních a oceňovaných radiálních pneumatik v prémiovém segmentu, určených pro osobní vozidla a vozidla typu SUV, terénní vozidla, lehká užitková vozidla, nákladní vozy a autobusy a závodní vozidla (závody na okruhu/silniční okruhy/rallye).

Společnost Hankook neustále investuje do výzkumu a vývoje s cílem poskytovat zákazníkům produkty nejlepší možné kvality, které díky nejmodernějším technologiím zajistí mimořádné uspokojení z jízdy. Proto po celém světě provozuje pět vývojových center a produkci zajišťuje v osmi velkých výrobních závodech. Specifické požadavky kladené na pneumatiky uživateli i výrobci automobilů v Evropě při vývoji zohledňuje Technické centrum v Hannoveru, v Německu. Výroba pneumatik pak probíhá ve vysoce moderním výrobním závodu v Rácalmási, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v roce 2007 a jehož výrobní kapacity se nadále rozšiřují.

Evropské hlavní sídlo výrobce se nachází v Německu, v Neu-Isenburgu poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje další pobočky v několika evropských zemích a své produkty prodává prostřednictvím regionálních distributorů na dalších lokálních trzích. Společnost má po celém světě přibližně 20 000 zaměstnanců a své produkty dodává do více než 160 zemí. Společnost byla od roku 2023 vybrána jako technický partner a výhradní dodavatel pneumatik 3. generace pro mistrovství světa FIA ABB Formule E. Špičkoví výrobci automobilů vyjadřují používáním pneumatik Hankook na svých nových vozidlech tomuto výrobci plnou důvěru. Přibližně 38 procent globálního obratu společnost vykazuje ve státech Evropy.

 

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do odwiedzenia www.hankooktire-mediacenter.com lub www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Všechny tiskové zprávy

Stahované soubory

Pneumatika výrobce Hankook pro elektromobily získala cenu IDEA Award 2018

Hankook Tire’s electric vehicle tyre, Kinergy AS ev, is honoured at the International Design Excellence Awards (IDEA). The Kinergy AS ev combines advanced technology to create a hyper-low noise environment with improved driving performance and comfort.

File size: 916 KB

Pneumatika výrobce Hankook pro elektromobily získala cenu IDEA Award 2018

Hankook Tire’s electric vehicle tyre, Kinergy AS ev, is honoured at the International Design Excellence Awards (IDEA). The Kinergy AS ev combines advanced technology to create a hyper-low noise environment with improved driving performance and comfort.

File size: 2 MB

Kontakty

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Odběr tiskových zpráv Hankook