Tisková zpráva

  • Firma

Hankook Tire přebírá Reifen-Müller

Výrobce prémiových pneumatik Hankook rozšiřuje svoji globální distribuční síť po úspěšné akvizici Reifen Müller, velkého a nezávislého specializovaného prodejce pneumatik v Německu. Od investice výrobce pneumatik očekává navýšení konkurenceschopnosti díky důsledně probíhajícímu rozšiřování své prodejní a distribuční sítě.
Hankook Tire přebírá Reifen-Müller

Seoul, Korea / Neu-Isenburg, Německo, 13. srpna 2018 – Výrobce prémiových pneumatik Hankook dnes zveřejnil své rozhodnutí o převzetí 100% podílu ve společnosti Reifen-Müller, velkého nezávislého a distributora a specializovaného prodejce, působícího v Německu jak v sektoru velkoobchodu, tak i maloobchodu. Akvizice se týká jak distribuční společnosti Reifen-Müller KG, tak i protektorovací společnosti Reifen-Müller GmbH & Co. Runderneuerungswerk KG.

Reifen-Müller je jedním z vedoucích prodejců s pneumatikami v Německu od svého založení v roce 1966. Společnost aktuálně zaměstnává více než 700 spolupracovníků a v Německu provozuje 44 vlastních servisních center, prodávajících pneumatiky ze všech sektorů automobilové dopravy, počínaje osobními vozy, nákladními vozidly a autobusy, až po motocykly a zemědělské stroje. Dosavadní vlastníci a vedoucí pracovníci budou nadále působit ve vedení společnosti.

Díky akvizici společnosti Reifen-Müller si Hankook Tire zajistil vysoce inovativní model prodeje pneumatik v Německu, včetně významných podílů na trhu a tím dosažení přední pozice v konkurenčním žebříčku. Výrobce pneumatik tak investuje do svých prodejních kanálů napříč Evropou a posiluje tak svoji konkurenceschopnost v globálním měřítku.

Kromě toho Hankook Tire přebírá od Reifen-Müller 44 servisních center, které využije jako strategickou základnu pro další rozvoj své spolehlivé prodejní a distribuční sítě. Pomocí této prodejní sítě, prodávající kromě vlastních produktů také další globální značky, se Hankook Tire chystá k dalšímu rozvoji stávajících prodejních míst, silně orientovaných na potřeby zákazníků.

Hlavní strategií Hankook Tire v této souvislosti je realizace výstavby nových výrobních závodů, zřizování výzkumných a vývojářských center, jakož i inovativních prodejních sítí. Výrobce pneumatik tak výrazně posiluje svoji globální pozici na světových trzích, a sice na prvních místech žebříčku. Kromě toho Hankook důsledně usiluje o realizaci své strategie rozvoje a rozšiřování se svými partnery, poskytující synergie v největší možné míře k posilování globální konkurenceschopnosti.

Společnost Hankook Tire je globální výrobce inovativních a oceňovaných radiálních pneumatik v prémiovém segmentu, určených pro osobní vozidla a vozidla typu SUV, terénní vozidla, lehká užitková vozidla, nákladní vozy a autobusy a závodní vozidla (závody na okruhu/silniční okruhy/rallye).

Společnost Hankook neustále investuje do výzkumu a vývoje s cílem poskytovat zákazníkům produkty nejlepší možné kvality, které díky nejmodernějším technologiím zajistí mimořádné uspokojení z jízdy. Proto po celém světě provozuje pět vývojových center a produkci zajišťuje v osmi velkých výrobních závodech. Specifické požadavky kladené na pneumatiky uživateli i výrobci automobilů v Evropě při vývoji zohledňuje Technické centrum v Hannoveru, v Německu. Výroba pneumatik pak probíhá ve vysoce moderním výrobním závodu v Rácalmási, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v roce 2007 a jehož výrobní kapacity se nadále rozšiřují.

Evropské hlavní sídlo výrobce se nachází v Německu, v Neu-Isenburgu poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje další pobočky v několika evropských zemích a své produkty prodává prostřednictvím regionálních distributorů na dalších lokálních trzích. Společnost má po celém světě přibližně 20 000 zaměstnanců a své produkty dodává do více než 160 zemí. Společnost byla od roku 2023 vybrána jako technický partner a výhradní dodavatel pneumatik 3. generace pro mistrovství světa FIA ABB Formule E. Špičkoví výrobci automobilů vyjadřují používáním pneumatik Hankook na svých nových vozidlech tomuto výrobci plnou důvěru. Přibližně 38 procent globálního obratu společnost vykazuje ve státech Evropy.

 

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do odwiedzenia www.hankooktire-mediacenter.com lub www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Všechny tiskové zprávy

Stahované soubory

Hankook Tire přebírá Reifen-Müller

Hankook has agreed to acquire 100% equity stake of ‘Reifen-Mueller’, one of Germany's largest independent tyre wholesalers and retailers.

File size: 636 KB

Hankook Tire přebírá Reifen-Müller

Hankook has agreed to acquire 100% equity stake of ‘Reifen-Mueller’, one of Germany's largest independent tyre wholesalers and retailers.

File size: 307 KB

Kontakty

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Odběr tiskových zpráv Hankook