Tisková zpráva

  • Nákladní vůz / Bus

Hankook a ARLANXEO jsou nyní partneři ve vývoji technologií na výrobu pneumatik

Hankook Tire a ARLANXEO se dohodli na partnerské spolupráci ohledně vývoje a výzkumu nových výrobních postupů syntetické pryže, které se následně uplatní ve výrobě prémiových pneumatik. Partnerská spolupráce je dokladem úsilí společnosti Hankook Tire, neustále vynakládané za účelem dosažení vedoucí pozice v oblasti aplikovaných technologií.
Hankook a ARLANXEO jsou nyní partneři ve vývoji technologií na výrobu pneumatik

Seoul, Korea / Neu-Isenburg, Německo, 29. května, 2018 – Globální výrobce prémiových pneumatik Hankook Tire podepsal druhé memorandum o porozumění se společností ARLANXEO, celosvětově největším výrobcem syntetické pryže, týkající se společného vývoje technologií výroby pryže, určené pro výrobu vysoce výkonných pneumatik. Obě společnosti zahájí na základě uzavřené smlouvy společnou práci na vývoji technologických postupů pro výrobu vysoce výkonné syntetické pryže, která se má následně uplatnit již v počátečních fázích vývoje vysoce výkonných pneumatik.

Hankook Tire navázal partnerskou spolupráci se společností ARLANXEO, společným podnikem LANXESS a Saudi Aramco, dříve působící pod obchodním názvem LANXESS, již v roce 2008 ohledně dodávek surovin, např. řešení styren-butadienové pryže (S-SBR) a výkonné neodym-butadienové pryže (Nd-PBR). V roce 2018 obě společnosti podepsali první memorandum porozumění za účelem rozšíření spolupráce ohledně vývoje klíčových řešení syntetické pryže pro výrobu vysoce výkonných pneumatik.

Způsob této technické partnerské spolupráce dokládá úsilí, vynakládaného společností Hankook Tire v oblasti výzkumu a vývoje. Od této a dalších průběžných investicí, např. do provozu moderního výzkumného a vývojového centra Hankook Technodome v Koreji, si výrobce Hankook Tire slibuje rychlejší dosažení technologického náskoku před svými konkurenty.

Hyung Nam Kim, CTO společnosti Hankook Tire, prohlásil, „Průběžné investice do výzkumu a vývoje slouží k dalšímu upevnění pozice společnosti Hankook Tire jako globální a hlavní dodavatel do automobilového průmyslu.“ Partnerská spolupráce se společností ARLANXEO probíhá mimořádně výborně a oba nás posune po technologické stránce dál.“

Jorge Nogueira, CEO společnosti ARLANXEO řekl, „Tato nová dohoda představuje další stupeň upevnění vztahů v rámci naší partnerské spolupráce se společností Hankook Tire. Stejně jako před tím podpoříme Hankook Tire jako spolehlivého partnera v rozvoji jeho pozice na trhu v roli globálního výrobce pneumatik a inovativních, vysoce kvalitních produktů.“

Společnost Hankook Tire je globální výrobce inovativních a oceňovaných radiálních pneumatik v prémiovém segmentu, určených pro osobní vozidla a vozidla typu SUV, terénní vozidla, lehká užitková vozidla, nákladní vozy a autobusy a závodní vozidla (závody na okruhu/silniční okruhy/rallye).

Společnost Hankook neustále investuje do výzkumu a vývoje s cílem poskytovat zákazníkům produkty nejlepší možné kvality, které díky nejmodernějším technologiím zajistí mimořádné uspokojení z jízdy. Proto po celém světě provozuje pět vývojových center a produkci zajišťuje v osmi velkých výrobních závodech. Specifické požadavky kladené na pneumatiky uživateli i výrobci automobilů v Evropě při vývoji zohledňuje Technické centrum v Hannoveru, v Německu. Výroba pneumatik pak probíhá ve vysoce moderním výrobním závodu v Rácalmási, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v roce 2007 a jehož výrobní kapacity se nadále rozšiřují.

Evropské hlavní sídlo výrobce se nachází v Německu, v Neu-Isenburgu poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje další pobočky v několika evropských zemích a své produkty prodává prostřednictvím regionálních distributorů na dalších lokálních trzích. Společnost má po celém světě přibližně 20 000 zaměstnanců a své produkty dodává do více než 160 zemí. Společnost byla od roku 2023 vybrána jako technický partner a výhradní dodavatel pneumatik 3. generace pro mistrovství světa FIA ABB Formule E. Špičkoví výrobci automobilů vyjadřují používáním pneumatik Hankook na svých nových vozidlech tomuto výrobci plnou důvěru. Přibližně 38 procent globálního obratu společnost vykazuje ve státech Evropy.

 

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do odwiedzenia www.hankooktire-mediacenter.com lub www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Všechny tiskové zprávy

Stahované soubory

Hankook a ARLANXEO jsou nyní partneři ve vývoji technologií na výrobu pneumatik

File size: 8 MB

Kontakty

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Stefan Prohaska

Stefan Prohaska

Digital Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-171

Odběr tiskových zpráv Hankook