Tisková zpráva

  • Nákladní vůz / Bus

Hankook posiluje svoji pozici v segmentu pneumatik pro nákladní vozidla. Na letošním IAA 2018 užitkových vozů se chystá se prezentovat v roli globálního hráče.

Výrobce Hankook se letos zúčastní již po páté veletrhu IAA užitkových vozů v německém Hannoveru. Jedná se o nejvýznamnější veletrh užitkových a nákladních vozidel světa. Na letošním veletrhu představí poprvé novou produktovou sérii pneumatik pro nákladní vozidla, určenou pro smíšený provoz. Naváže tak na svoji globální roli špičkového dodavatele originální výbavy do výroby užitkových vozidel značek MAN, Mercedes-Benz Trucks, Scania a Schmitz-Cargobull. Výrobce Hankook je kromě toho významným dodavatelem pneumatik do výroby autobusů, a proto představí další přírůstky v produktovém portfoliu pro autobusy se zaměřením na budoucí trendy.
Hankook posiluje svoji pozici v segmentu pneumatik pro nákladní vozidla. Na letošním  IAA 2018 užitkových vozů se chystá se prezentovat v roli globálního hráče.

Neu-Isenburg/Německo, 28. května 2018– Výrobce prémiových pneumatik Hankook má za sebou velmi úspěšnou účast na veletrhu Commercial Vehicles Show, který se konal v anglickém Birminghamu. Za několik dní se chystá do německého Kolína nad Rýnem na Tire Cologne, veletrh pneumatik pro autobusy a nákladní vozidla, a současně se intenzivně připravuje na 67. veletrh IAA užitkových vozů, který se koná od 20. do 27. září v Hannoveru, v Německu.

Letošní veletržní motto Hankook pro IAA zní „cestování zítřka“ a spočívá na uspokojování aktuální poptávky po inovacích v segmentu autobusů současnosti. Ve svém stánku, o celkové rozloze 200 metrů čtverečních, se Hankook chystá, mimo jiné, představit celosvětovou premiéru kompletní produktové série pneumatik určených pro smíšený provoz, a sice na řízené, záběrové a návěsové nápravy. Výrobce Hankook se účastní již po páté největšího a nejvýznamnějšího mezinárodně známého veletrhu užitkových vozů a chystá se této příležitosti využít k oznámení rozšíření svých aktivit jako dodavatele pneumatik do originální výbavy nových automobilů. Výrobce představí další mimořádné aktivity, týkající se svých produktů, v samostatné části ve venkovních veletržních prostorách.

„Za posledních deset let získává tržní segment užitkových vozů pro celkové aktivity společnosti Hankook stále rostoucí význam, a to zejména v Evropě,“ vysvětlil Tony Lee, vicepresident společnosti Hankook Tire Europe pro marketing a prodej. „Růst zaznamenáváme především v dodavatelské spolupráci s výrobci nových vozidel, v oblasti spolupráce s vozovými parky a v rozšiřování sortimentu. Před nějakou dobou jsme provedli reorganizaci naší výroby pneumatik pro autobusy a nákladní vozidla včetně našich dodavatelských řetězců a provedli jsme tak strategickou změnu na cestě k pokračující prosperitě. Díky tomu nejsme ovlivněni antidumpingovým clem, nedávno nařízeným Evropskou komisí. Od chystaných veletrhů si slibujeme silnou účast a těšíme se na naše zákazníky z celého světa.“

Společnost Hankook Tire je globální výrobce inovativních a oceňovaných radiálních pneumatik v prémiovém segmentu, určených pro osobní vozidla a vozidla typu SUV, terénní vozidla, lehká užitková vozidla, nákladní vozy a autobusy a závodní vozidla (závody na okruhu/silniční okruhy/rallye).

Společnost Hankook neustále investuje do výzkumu a vývoje s cílem poskytovat zákazníkům produkty nejlepší možné kvality, které díky nejmodernějším technologiím zajistí mimořádné uspokojení z jízdy. Proto po celém světě provozuje pět vývojových center a produkci zajišťuje v osmi velkých výrobních závodech. Specifické požadavky kladené na pneumatiky uživateli i výrobci automobilů v Evropě při vývoji zohledňuje Technické centrum v Hannoveru, v Německu. Výroba pneumatik pak probíhá ve vysoce moderním výrobním závodu v Rácalmási, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v roce 2007 a jehož výrobní kapacity se nadále rozšiřují.

Evropské hlavní sídlo výrobce se nachází v Německu, v Neu-Isenburgu poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje další pobočky v několika evropských zemích a své produkty prodává prostřednictvím regionálních distributorů na dalších lokálních trzích. Společnost má po celém světě přibližně 20 000 zaměstnanců a své produkty dodává do více než 160 zemí. Společnost byla od roku 2023 vybrána jako technický partner a výhradní dodavatel pneumatik 3. generace pro mistrovství světa FIA ABB Formule E. Špičkoví výrobci automobilů vyjadřují používáním pneumatik Hankook na svých nových vozidlech tomuto výrobci plnou důvěru. Přibližně 38 procent globálního obratu společnost vykazuje ve státech Evropy.

 

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do odwiedzenia www.hankooktire-mediacenter.com lub www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Všechny tiskové zprávy

Stahované soubory

Hankook posiluje svoji pozici v segmentu pneumatik pro nákladní vozidla. Na letošním  IAA 2018 užitkových vozů se chystá se prezentovat v roli globálního hráče.

File size: 4 MB

Kontakty

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Stefan Prohaska

Stefan Prohaska

Digital Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-171

Odběr tiskových zpráv Hankook