Tisková zpráva

  • Osobní vůz / SUV

Hankook opět přesvědčil v nezávislých testech pneumatik: 1. místo v testu letních pneumatik 2018 časopisu Auto Bild

Pneumatika Hankook Ventus Prime³ je vítězem rozsáhlého testu letních pneumatik, který letos pořádala redakce německého časopisu pro automobilisty Auto Bild. Rozhodujícím faktorem pro umístění v testu se staly celkově nejlepší výsledky v brzdění ze všech 51 testovaných značek pneumatik. Německý klub automobilistů ADAC kromě toho udělil v posledním testu letních pneumatik nejlepší známku „dobrá“ prémiové pneumatice výrobce Hankook pro komfortní jízdu. Vývoj pneumatiky Hankook Ventus Prime³ byl zaměřen na dosažení ideálního vyvážení výkonů, komfortu a bezpečnosti jízdy, jakož i na snížení dopadů na životní prostředí. Pneumatiku výrobce dodává v 90 rozměrech pro velmi široké spektrum typů vozidel, počínaje kompaktní třídou až po luxusní limuzíny.
Hankook opět přesvědčil v nezávislých testech pneumatik:  1. místo v testu letních pneumatik 2018 časopisu Auto Bild

Neu-Isenburg, Německo, 12. března 2018 - Pneumatika Ventus Prime³ opět prokázala svoji jedinečnou výkonnost v nezávislých testech pneumatik1). Šampión komfortních pneumatik výrobce Hankook z úspěšné produktové série Ventus slaví úspěchy také v letošních testech, pořádaných redakcemi odborného tisku pro automobilisty. Navazuje tak na mimořádné vítězství v testech pneumatik redakce Auto Bild, největšího časopisu pro automobilisty v Evropě, v roce 2016 po svém uvedení na trh, jakož i na umístění v mnohých mezinárodních testech v následném roce 2017. V letošním testu letních pneumatik udělil renomovaný německý klub automobilistů ADAC pneumatice Ventus Prime³ celkové hodnocení „dobrá“ (nejlepší hodnocení v testu) a pneumatiku vychvaloval za její mimořádné brzdné výkony. Což potvrdila také redakce časopisu Auto Bild svým hodnocením jako „velmi vyvážená pneumatika, která je vynikající na suché a dobrá na mokré vozovce“. Jednalo se pravděpodobně o nejrozsáhlejší test letních pneumatik, do kterého bylo zařazeno 51 značek2), včetně všech nejlepších značek. Vítězem testu se stal opět vítěz z roku 2016. Pro udělení nejlepšího hodnocení brali pořadatelé v potaz několik kritických faktorů. Za nejdůležitější z nich určili brzdnou dráhu pneumatiky jak na mokré, tak i na suché vozovce, která byla v porovnání s ostatními značkami mimořádně krátká. Krátkou brzdnou vzdálenost považuje valná většina řidičů určitě za nejdůležitější prvek bezpečné jízdy. Redaktoři časopisu Auto Bild došli během testu k závěru, že kromě mnohých faktorů považují pneumatiku Hankook za vítěze testu především díky mimořádným jízdním vlastnostem na mokré a suché vozovce, preciznímu chování během řízení a zatáčení a krátké brzdné vzdálenosti na mokré i na suché vozovce, jakož i díky velmi příjemnému komfortu jízdy.

Vývoj pneumatiky Hankook Ventus Prime³ byl zaměřen na dosažení ideálního vyvážení výkonu, komfortu a bezpečnosti jízdy, jakož i snížení dopadů na životní prostředí. Velmi dobrý brzdný výkon na mokré vozovce byl klíčovým faktorem, kterého vývojáři výrobce Hankook chtěli docílit. Tohoto stavu bylo možné dosáhnout díky směsi s příměsí siliky, použité při výrobě běhounu, umožňující mimořádně efektivní přilnavost pneumatiky Ventus Prime³ k vozovce, jakož i aplikací nové technologie mísení, umožňující rovnoměrný rozptyl polymerů a pojivových částic ve směsi běhounu. To se projevuje jak lepším brzdným výkonem na mokrých vozovkách, tak i nižším valivým odporem. Dále došlo k zvětšení kontaktní plochy mezi pneumatikou a vozovkou díky speciálnímu provedení asymetrického dezénu. Pneumatika Ventus Prime³ poskytuje mimořádný výkon na suché vozovce díky vysokému stupni tuhosti jak v podélném, tak i v příčném směru, kombinovanému se speciálně „hybridní tvrdostí“ žeber dezénu s rozlišnými stupni tvrdosti na vnitřní a vnější části žeber. Pneumatika dosahuje velmi dobrého brzdného výkonu díky zkoseným hranám bloků, umístěných po celém povrchu běhounu. Během brzdění dochází přítlakem na bloky k zvětšení kontaktní plochy pneumatiky s vozovkou.

Součástí složení běhounu pneumatiky Ventus Prime³ jsou nově vyvinuté polymery s vysokou molekulární hmotností, které zvyšují odolnost proti opotřebení. Nejmodernější lehká kostra s kordovými vlákny z umělého hedvábí a s širokým bezešvým ocelovým nárazníkovým pásem a s vysoce tuhou výplní patky zlepšuje nejen ovladatelnost, nýbrž také odezvy kol během řízení, a to i při vysokých rychlostech. Díky lepšímu rozložení bloků, optimalizaci úhlu příčných drážek a bočnic se sníženým aerodynamickým odporem došlo ke snížení hlučnosti pneumatiky, což ještě více zvyšuje komfort jízdy.

Výrobce Hankook dodává pneumatiky Ventus Prime³ na trh náhradní spotřeby ve více než 90 rozměrech, v šířkách 195 až 245, s profilovým číslem 65 až 40 a rychlostním indexem H - W (210 - 270 km/h) a pokrývá poptávku řidičů širokého spektra typů osobních vozidel, počínaje kompaktní třídou až po luxusní limuzíny.

 

 

1) Výsledky pneumatiky Hankook Ventus Prime³ v testech, zveřejněné německým automobilistickým tiskem:

 

Časopis:

Testovaný rozměr:

Výsledky testů:

Vydání:

Auto Bild

205/55 R 16 91 V

„ukázková/nejlepší v testu“

12/2016

Auto Zeitung

215/55 R 17 94 W

„velmi doporučujeme“

06/2017

Auto Bild

225/50 R 17 98 W

„ukázková“

11/2017

ADAC Motorwelt

205/55 R 16 91 V

„dobrá“

03/2018

Auto Bild

195/65 R 15 91 V

„ukázková/nejlepší v testu“

10/2018

 

2) 51 dezénů testováno v přípravných vyřazovacích testech (brzdění na mokré/suché vozovce), 20 nejlepších dezénů pneumatik (kombinované faktory) postoupilo do hlavního testu.

Společnost Hankook Tire je globální výrobce inovativních a oceňovaných radiálních pneumatik v prémiovém segmentu, určených pro osobní vozidla a vozidla typu SUV, terénní vozidla, lehká užitková vozidla, nákladní vozy a autobusy a závodní vozidla (závody na okruhu/silniční okruhy/rallye).

Společnost Hankook neustále investuje do výzkumu a vývoje s cílem poskytovat zákazníkům produkty nejlepší možné kvality, které díky nejmodernějším technologiím zajistí mimořádné uspokojení z jízdy. Proto po celém světě provozuje pět vývojových center a produkci zajišťuje v osmi velkých výrobních závodech. Specifické požadavky kladené na pneumatiky uživateli i výrobci automobilů v Evropě při vývoji zohledňuje Technické centrum v Hannoveru, v Německu. Výroba pneumatik pak probíhá ve vysoce moderním výrobním závodu v Rácalmási, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v roce 2007 a jehož výrobní kapacity se nadále rozšiřují.

Evropské hlavní sídlo výrobce se nachází v Německu, v Neu-Isenburgu poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje další pobočky v několika evropských zemích a své produkty prodává prostřednictvím regionálních distributorů na dalších lokálních trzích. Společnost má po celém světě přibližně 20 000 zaměstnanců a své produkty dodává do více než 160 zemí. Společnost byla od roku 2023 vybrána jako technický partner a výhradní dodavatel pneumatik 3. generace pro mistrovství světa FIA ABB Formule E. Špičkoví výrobci automobilů vyjadřují používáním pneumatik Hankook na svých nových vozidlech tomuto výrobci plnou důvěru. Přibližně 38 procent globálního obratu společnost vykazuje ve státech Evropy.

 

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do odwiedzenia www.hankooktire-mediacenter.com lub www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Všechny tiskové zprávy

Stahované soubory

Hankook opět přesvědčil v nezávislých testech pneumatik:  1. místo v testu letních pneumatik 2018 časopisu Auto Bild

File size: 4 MB

Hankook opět přesvědčil v nezávislých testech pneumatik:  1. místo v testu letních pneumatik 2018 časopisu Auto Bild

File size: 377 KB

Kontakty

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Stefan Prohaska

Stefan Prohaska

Digital Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-171

Odběr tiskových zpráv Hankook