Tisková zpráva

  • Osobní vůz / SUV
  • Firma

Pneumatiky Hankook jako originální výbava nového Citroënu C3 Aircross

Od listopadu 2017 sjíždí mnoho nových kompaktních vozů SUV značky Citroën z výrobní linky v Sragosse/Španělsku na pneumatikách Hankook. Součástí originální výbavy nového SUV vozu, který byl představen pomocí studie C-Aircross v Ženevě roku 2017, jsou buď prémiové letní pneumatiky Ventus Prime³ nebo celoroční pneumatiky Kinergy 4S v závislosti na rozměrech a požadavcích zákazníků. Oba typy pneumatik se dodávají v rozměrech 205/60 R16 92H, celoroční pneumatiky Kinergy 4S navíc ještě v rozměrech 195/60 R16 89H a 215/50 R17 91H.
Pneumatiky Hankook jako originální výbava nového Citroënu C3 Aircross

Neu-Isenburg, Německo, 22. ledna 2018 - V době s neustále rostoucím obratem na trzích s vozy SUV výrobce Citroën uvedl na trhy C3 Aircross, kompaktní verzi SUV, s kterým se jezdí dobře jak ve městě, tak i v mírném terénu. Francouzský výrobce se rozhodl zahrnout letní a celoroční pneumatiky výrobce Hankok na seznam schválené originální výbavy. Na výběr jsou pneumatiky Hankook Kinergy 4S (celoroční) v následujících rozměrech 195/60 R16 89H, 205/60 R16 92H a 215/50 R17 91H, jakož i Ventus Prime³ v rozměru 205/60 R16 92H (letní pneumatika).

Citroën C3 Aircross vyjadřuje mladý dynamický design. Velmi dobrý dojem dělá také široká škála individuálního provedení, díky kterému lze doslova docílit naprosto osobitého kouzla vozu. Výběr modelů (včetně standardního, do písku, do terénu a na sníh) zaručuje nejlepší podporu při jízdě jak na asfaltových vozovkách, tak i mimo ně, a to v široké škále povětrnostních podmínek. Vývoj nového kompaktního SUV vozu Citroën se zaměřoval nejen na dobré jízdní vlastnosti, jakož i na nízkou spotřebu paliva a odpovídající nízkou míru emisí zplodin. C3 Aircross poskytuje novou přesvědčující kombinaci prožitku z jízdy, ekonomického provozu a účinnosti vůči životnímu prostředí. Tyto vlastnosti efektivně doplňuje především velmi nízký valivý odpor Hankook pneumatik. Kromě toho byl vývoj pneumatik Hankook zaměřen také na velmi dobrou ovladatelnost na mokré i suché vozovce. Rozhodujícím faktorem pro výrobce tohoto vozidla při volbě dodavatele pneumatik se nakonec stala vyvážená kombinace pneumatik Hankook ohledně prožitku z jízdy, bezpečnosti a vlastností s minimálním dopadem na životní prostředí.

„S radostí pracujeme na prohlubování obchodních vztahů s druhým největším výrobcem automobilů v Evropě a do našeho portfolia přibývá také značka Citroën,“ prohlásil Tony Lee, vice president pro marketing a prodej společnosti Hankook Tire Europe. „Pneumatiky do originální výbavy již dodáváme sesterským značkám Opel/Vauxhall a Peugeot. Z tohoto důvodu vnímám velmi silný potenciál pro mnohem intenzivnější spolupráci, především na evropských trzích. Této skutečnosti připisujeme velký význam.“

Společnost Hankook Tire je globální výrobce inovativních a oceňovaných radiálních pneumatik v prémiovém segmentu, určených pro osobní vozidla a vozidla typu SUV, terénní vozidla, lehká užitková vozidla, nákladní vozy a autobusy a závodní vozidla (závody na okruhu/silniční okruhy/rallye).

Společnost Hankook neustále investuje do výzkumu a vývoje s cílem poskytovat zákazníkům produkty nejlepší možné kvality, které díky nejmodernějším technologiím zajistí mimořádné uspokojení z jízdy. Proto po celém světě provozuje pět vývojových center a produkci zajišťuje v osmi velkých výrobních závodech. Specifické požadavky kladené na pneumatiky uživateli i výrobci automobilů v Evropě při vývoji zohledňuje Technické centrum v Hannoveru, v Německu. Výroba pneumatik pak probíhá ve vysoce moderním výrobním závodu v Rácalmási, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v roce 2007 a jehož výrobní kapacity se nadále rozšiřují.

Evropské hlavní sídlo výrobce se nachází v Německu, v Neu-Isenburgu poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje další pobočky v několika evropských zemích a své produkty prodává prostřednictvím regionálních distributorů na dalších lokálních trzích. Společnost má po celém světě přibližně 20 000 zaměstnanců a své produkty dodává do více než 160 zemí. Společnost byla od roku 2023 vybrána jako technický partner a výhradní dodavatel pneumatik 3. generace pro mistrovství světa FIA ABB Formule E. Špičkoví výrobci automobilů vyjadřují používáním pneumatik Hankook na svých nových vozidlech tomuto výrobci plnou důvěru. Přibližně 38 procent globálního obratu společnost vykazuje ve státech Evropy.

 

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do odwiedzenia www.hankooktire-mediacenter.com lub www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Všechny tiskové zprávy

Stahované soubory

Pneumatiky Hankook jako originální výbava nového Citroënu C3 Aircross

File size: 6 MB

Pneumatiky Hankook jako originální výbava nového Citroënu C3 Aircross

File size: 4 MB

Pneumatiky Hankook jako originální výbava nového Citroënu C3 Aircross

File size: 11 MB

Pneumatiky Hankook jako originální výbava nového Citroënu C3 Aircross

File size: 11 MB

Kontakty

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Stefan Prohaska

Stefan Prohaska

Digital Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-171

Odběr tiskových zpráv Hankook