Tisková zpráva

  • Osobní vůz / SUV

Hankook Tire představuje koncepty futuristických pneumatik

Na letošním mezinárodním automobilovém veletrhu IAA 2017 ve Frankfurtu nad Mohanem výrobce prémiových pneumatik představil inovativní koncepční pneumatiky, ztělesňující výhledy na mobilitu v blízké budoucnosti. Pět futuristických koncepčních pneumatik Magfloat, Flexup, i-Play, Shiftrac a Autobine jsou výsledkem práce studentů University of Cincinnati.
Hankook Tire představuje koncepty futuristických pneumatik

Neu-Isenburg, Německo, 26. září 2017 ‒ Výrobce pneumatik Hankook představí své futuristické koncepční pneumatiky na letošním mezinárodním automobilovém veletrhu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem. Každá z pěti koncepčních pneumatik ztělesňuje filozofii designového pojetí výrobce Hankook pracovat na vývoji inovativních technologií a tak se účastnit vytváření budoucnosti mobility. Vývoj pneumatik probíhal dle tématu „Connect to the Connected World“, které hraje velkou roli pro budoucnost mobility v podobě případné realizace těchto inovativních technologií v sériové výrobě. Téma zahrnuje různé koncepty mobility, např. sdílení jednoho vozidla (car sharing), autonomní jízdy a vozidel propojených přes počítačovou síť.

V rámci projektu „Design Innovation 2016“, pod záštitou dotačního programu výrobce Hankook pro špičkové univerzity po celém světě se studijním oborem Design, došlo k navázání spolupráce s Univerzitou v Cincinnati s cílem realizace vývoje pěti futuristických koncepčních pneumatik. Výsledkem je „Magfloat“ přepravní prostředek na bázi rozšíření magnetických polí, „Flexup“ umožňující jízdu do schodů, jakož i iPlay dvoukolové vozidlo s flexibilní závěsnou konstrukcí. „Shiftrac“ poskytuje mimořádné vlastnosti při jízdě do zatáček, zatímco „Autobine“ umí automaticky přidávat nebo odebírat pneumatiky v závislosti na počtu přepravovaných osob.

„IAA je ideálním místem k prezentaci našich inovativních koncepčních pneumatik, protože se zde schází všichni z automobilového průmyslu“, prohlásil Seung Hwa Suh, místopředseda představenstva a CEO společnosti Hankook Tire, a dodal: „Veřejnosti představíme během IAA s radostí naše futuristické koncepční pneumatiky.“

Koncepční pneumatiky výrobce Hankook získaly za svůj mimořádný design již několik globálně uznávaných cen. Koncepční pneumatiky Boostrac, HyBlade a Alpike získaly v letech 2015 a 2016 Cenu za Design Red Dot Luminary, iF Gold a IDEA Awards, zatímco letošní cenu 2017 IDEA Awards získala pneumatika Flexup (bronz) a pneumatika Shiftrac (finalista).

Návštěvníci letošního mezinárodního automobilového veletrhu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem mají možnost poznat futuristické pneumatiky výrobce Hankook Flexup, Shiftrac a Autobine v akci v hale 8, na stánku C26.

Společnost Hankook Tire je globální výrobce inovativních a oceňovaných radiálních pneumatik v prémiovém segmentu, určených pro osobní vozidla a vozidla typu SUV, terénní vozidla, lehká užitková vozidla, nákladní vozy a autobusy a závodní vozidla (závody na okruhu/silniční okruhy/rallye).

Společnost Hankook neustále investuje do výzkumu a vývoje s cílem poskytovat zákazníkům produkty nejlepší možné kvality, které díky nejmodernějším technologiím zajistí mimořádné uspokojení z jízdy. Proto po celém světě provozuje pět vývojových center a produkci zajišťuje v osmi velkých výrobních závodech. Specifické požadavky kladené na pneumatiky uživateli i výrobci automobilů v Evropě při vývoji zohledňuje Technické centrum v Hannoveru, v Německu. Výroba pneumatik pak probíhá ve vysoce moderním výrobním závodu v Rácalmási, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v roce 2007 a jehož výrobní kapacity se nadále rozšiřují.

Evropské hlavní sídlo výrobce se nachází v Německu, v Neu-Isenburgu poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje další pobočky v několika evropských zemích a své produkty prodává prostřednictvím regionálních distributorů na dalších lokálních trzích. Společnost má po celém světě přibližně 20 000 zaměstnanců a své produkty dodává do více než 160 zemí. Společnost byla od roku 2023 vybrána jako technický partner a výhradní dodavatel pneumatik 3. generace pro mistrovství světa FIA ABB Formule E. Špičkoví výrobci automobilů vyjadřují používáním pneumatik Hankook na svých nových vozidlech tomuto výrobci plnou důvěru. Přibližně 38 procent globálního obratu společnost vykazuje ve státech Evropy.

 

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do odwiedzenia www.hankooktire-mediacenter.com lub www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Všechny tiskové zprávy

Stahované soubory

Hankook Tire představuje koncepty futuristických pneumatik

Wheels and tyres with their own power source that attach and detach according to the weight of the vehicle. It is an autonomous bus concept (Driverless Public Transportation) that has an applied Self-Contained Drone concept.

File size: 1 MB

Hankook Tire představuje koncepty futuristických pneumatik

Futuristic single user mobility which can freely move within complicated cities and access stairs and speed bumps through a principle of divided treads that expand and contract.

File size: 2 MB

Hankook Tire představuje koncepty futuristických pneumatik

The two wheel with flexible suspension structure allows a minimized volume size during standby mode and maximized cornering performance. It is a single user mobility that can move freely through the city with high accessibility, similar to Flexup.

File size: 1 MB

Hankook Tire představuje koncepty futuristických pneumatik

A single user mobility board which uses magnetic field extension and rotation principle. By improving accessibility and portability, it can move freely on pavements and can be used indoors.

File size: 1 MB

Hankook Tire představuje koncepty futuristických pneumatik

The divided treads, with the skating principle provides maximum cornering performance. They are tyre concepts for special vehicles such as police cars in mega cities that are becoming increasingly sophisticated and dense

File size: 315 KB

Kontakty

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Odběr tiskových zpráv Hankook