Tisková zpráva

  • Osobní vůz / SUV

Hankook dodává do výroby nového vozu Opel Insignia vysoce výkonné pneumatiky s vylepšenou technologií tiché jízdy „Sound Absorber®“

Výrobce nového vozu Opel Insignia zařadil do jeho originální výbavy vysoce výkonné pneumatiky Hankook Ventus S1 evo². Vysoce moderní pneumatika pro sportovní a komfortní jízdu, vybavena nejnovější verzí technologie tiché jízdy „sound absorber®“, je zařazena od rozměru 18 palců do výbavy druhé generace vozu Opel Insignia.
Hankook dodává do výroby nového vozu Opel Insignia vysoce výkonné pneumatiky s vylepšenou technologií tiché jízdy „Sound Absorber®“

Neu-Isenburg, Německo, 12. září 2017 ‒ Výrobce prémiových pneumatik Hankook dodává originální výbavu do výroby následujících modelů vozů Opel Insignia: Grand Sport Limousine a Sports Tourer Kombi. Jednou z variant originální výbavy letošního modelu vozu jsou vysoce výkonné pneumatiky Ventus S1 evo² v rozměrech 245/45 R18 96W, v kterých se aplikuje vylepšená technologie tiché jízdy Hankook „sound absorber®“.

Sportovně elegantní vlajková loď výrobce Opel s motorem do 260 koňských sil se vyznačuje prožitkem svižné jízdy bez jakéhokoliv omezení komfortu. Tuto zásadní vlastnost musí ztělesňovat také pneumatiky vozu. Výrobce Hankook zaměřil z tohoto důvodu vývoj této pneumatiky na vlastnosti, splňující požadavky sportovního charakteru vozu Opel Insignia. Optimalizovaná směs s příměsí siliky, z které je běhoun vyroben za účelem dosažení vysoké míry přilnavosti k vozovce, zaručuje snížený valivý odpor a představuje významný přínos pro ekologickou bilanci. Progresivní technologie pneumatiky s kostrou o nízké hmotnosti zaručuje nejlepší možnou kontaktní plochu s vozovkou během všech povětrnostních podmínek. Inovativní 3vrstvé provedení dezénu bloků, převzaté od závodních DTM pneumatik, umožňuje díky speciálnímu uspořádání vnějších bloků žebra souměrně intenzivní přilnavost k vozovce a zaručuje vysoké brzdné a záběrové výkony na mokré a suché vozovce.

Během vývoje pneumatiky došlo k adaptaci již aplikované vlastní technologie tiché jízdy Hankook „sound absorber®“, díky které došlo k další optimalizaci tlumení hlučnosti, vznikající během jízdy uvnitř pneumatiky, což se projevuje dalším zlepšením komfortu jízdy, který Opel Insignia svým uživatelům přináší. Šíření hlučnosti uvnitř pneumatiky zabraňuje speciální vložka z polyurethanové pěny, která je upevněna na vnitřní straně běhounu.

Pneumatiky Ventus S1 evo² přináší výrobci vozů Opel vysoký komfort díky efektivnímu odpružení, nízké míře valivé hlučnosti a nižšímu valivému odporu. Jak je již pro výrobce Hankook typické, vývoj pneumatiky se mimo jiné zaměřoval také na bezpečnostní vlastnosti. Pneumatiky se širšími drážkami nabízí mimo jiné lepší chování během akvaplaningu, jakož i vysokou míru přilnavosti jak k suché, tak i k mokré vozovce.

Společnost Hankook Tire je globální výrobce inovativních a oceňovaných radiálních pneumatik v prémiovém segmentu, určených pro osobní vozidla a vozidla typu SUV, terénní vozidla, lehká užitková vozidla, nákladní vozy a autobusy a závodní vozidla (závody na okruhu/silniční okruhy/rallye).

Společnost Hankook neustále investuje do výzkumu a vývoje s cílem poskytovat zákazníkům produkty nejlepší možné kvality, které díky nejmodernějším technologiím zajistí mimořádné uspokojení z jízdy. Proto po celém světě provozuje pět vývojových center a produkci zajišťuje v osmi velkých výrobních závodech. Specifické požadavky kladené na pneumatiky uživateli i výrobci automobilů v Evropě při vývoji zohledňuje Technické centrum v Hannoveru, v Německu. Výroba pneumatik pak probíhá ve vysoce moderním výrobním závodu v Rácalmási, v Maďarsku, který byl uveden do provozu v roce 2007 a jehož výrobní kapacity se nadále rozšiřují.

Evropské hlavní sídlo výrobce se nachází v Německu, v Neu-Isenburgu poblíž Frankfurtu nad Mohanem. Výrobce provozuje další pobočky v několika evropských zemích a své produkty prodává prostřednictvím regionálních distributorů na dalších lokálních trzích. Společnost má po celém světě přibližně 20 000 zaměstnanců a své produkty dodává do více než 160 zemí. Společnost byla od roku 2023 vybrána jako technický partner a výhradní dodavatel pneumatik 3. generace pro mistrovství světa FIA ABB Formule E. Špičkoví výrobci automobilů vyjadřují používáním pneumatik Hankook na svých nových vozidlech tomuto výrobci plnou důvěru. Přibližně 38 procent globálního obratu společnost vykazuje ve státech Evropy.

 

Aby uzyskać więcej informacji, zachęcamy do odwiedzenia www.hankooktire-mediacenter.com lub www.hankooktire.com

Hankook Tire Europe GmbH | Marketing Communications Europe | Siemensstr. 14, 63263 Neu-Isenburg | Germany

Všechny tiskové zprávy

Stahované soubory

Hankook dodává do výroby nového vozu Opel Insignia vysoce výkonné pneumatiky s vylepšenou technologií tiché jízdy „Sound Absorber®“

Ventus S1 evo²

File size: 2 MB

Hankook dodává do výroby nového vozu Opel Insignia vysoce výkonné pneumatiky s vylepšenou technologií tiché jízdy „Sound Absorber®“

Ventus S1 evo² structure

File size: 2 MB

Kontakty

Sabine Riedel

PR Manager Marketing Communications

 +49 (0) 6102 8149-178

Lisa Schmid

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-172

Alexander Nevinny-Stickel

PR Manager Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-173

Stefan Prohaska

Stefan Prohaska

Digital Marketing Communications

+49 (0) 6102 8149-171

Odběr tiskových zpráv Hankook