Over Hankook Tire

Hankook produceert wereldwijd innovatieve, prijswinnende high performance radiaalbanden voor het premium segment voor auto's, SUV's, terreinwagens, lichte vrachtwagens, vrachtwagens en bussen evenals voor de autosport (racecircuit/ rally).

Hankook investeert voortdurend in onderzoek en ontwikkeling om haar klanten steeds de hoogste kwaliteit in combinatie met uitstekende technologie te bieden. In vijf ontwikkelingscentra en acht grote fabrieken wereldwijd ontwikkelt en produceert Hankook bandoplossingen, die specifiek zijn afgestemd op de wensen en eisen van de regionale markten. In Europa vindt de bandontwikkeling voor de lokale markten en eerste montage plaats in overeenstemming met de toonaangevende Europese autofabrikanten in het regionale technisch centrum in Hannover/Duitsland. De banden worden onder andere geproduceerd in de ultra-moderne Europese fabriek in Rácalmás/ Hongarije, die in 2007 werd ingewijd en voortdurend uitgebreid wordt. Momenteel produceren ongeveer 3.000 medewerkers tot 19 miljoen banden per jaar voor personenauto's, SUV's en lichte vrachtwagens.

Het Europese hoofdkwartier van de bandenfabrikant is gevestigd in Neu-Isenburg, Duitsland in de buurt van Frankfurt am Main. In Europa heeft Hankook kantoren in Frankrijk, Hongarije, Italië, Nederland, Oekraine, Polen, Rusland, Spanje, Tsjechië, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Zweden. Hankook banden worden rechtstreeks via regionale distributeurs in andere Europese landen verkocht. Wereldwijd biedt Hankook werk aan ongeveer 22.000 mensen en levert haar producten in meer dan 180 landen. Toonaangevende autofabrikanten vertrouwen bij de eerste montage op banden van Hankook. Ongeveer 30 procent van de wereldwijde omzet van de onderneming is afkomstig uit Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten. Hankook Tire is sinds 2016 opgenomen in de Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World).

Feiten en cijfers

R&D in Europa

Het mondiale R&D Centrum “Hankook Technodome” functioneert als een centrale spil in de mondiale R&D structuur van Hankook en verbindt niet alleen de regionale technische centra ATC (American Technical Center), CTC (China Technical Center), JTO (Japan Technical Office) en het Europe Technical Center (ETC) in Hannover, Duitsland met elkaar, maar ook het “Hankook Technotrac” in Ivalo, Finland, voor het testen van winterbanden, evenals andere vestigingen (Idiada, Spanje) voor het testen van zomerbanden. Met een ontwikkelingscentrum in Duitsland, een kwalitatief hoogwaardige productie- en ultramoderne indoortestfaciliteit in Hongarije en nu ons eigen wintertestcentrum in Finland, beschikt Hankook over alle faciliteiten en mogelijkheden voor het ontwikkelen en produceren van banden in Europa.

Hoogtepunten op het gebied van de Europese OEM-partnerships - personenwagens / SUV

Hoogtepunten op het gebied van de Europese OEM-partnerships - Vrachtwagen / Bus

Diversiteit en gezamenlijkheid bij Hankook Tire

Hankook Tire probeert de innovatiegeest binnen ons bedrijf, bij elk personeelslid, maar ook buiten onze gemeenschap op mondiaal niveau te vinden en te onderhouden. Onze partners bij deze zoektocht bestaan uit onze medewerkers, een diverse verzameling talenten uit alle hoeken van de wereld. Wij geloven dat diversiteit een krachtig voordeel in onze mondiale wereld is en wij beloven plechtig om een gezamenlijke, waardige en open arbeidscultuur op alle niveaus te handhaven, met respect voor de verschillen en een vrije denkwijze. In de ethische code van ons bedrijf verplichten wij onszelf en onze medewerkers afstand te nemen van iedere vorm van discriminatie of pesterij op grond van etniciteit, ras, geloof, lichamelijke of geestelijke beperking, nationaliteit of vele andere categorieën.

Ook buiten de werkplek ondersteunen wij onze medewerkers bij hun persoonlijke inspanningen voor goede doelen en de gemeenschap. Dergelijke initiatieven helpen om een gezamenlijke, diverse mondiale cultuur op te bouwen, waar de geest van innovatie zal bijdragen aan een open samenleving, economische groei en een betere toekomst.

CSR-rapport

Hankook Tire publiceert jaarlijks een CSR-rapport dat een uitvoerig beeld geeft van onze gewaardeerde CSR-activiteiten wereldwijd.

Financiële resultaten

Hankook Tire kent een gestage groei op de mondiale markten en genereert uitstekende waarden voor de aandeelhouders.

Sales

Operating Profit

Financial Results - Europe

Kwartaalrapporten

Onze groei is een direct resultaat van de sterkte basis die wordt gevormd door de ondersteuning van onze aandeelhouders en investeerders. Het is gebaseerd op onze snelle en accurate publicatie van alle fiscale details en de actuele staat van de financiële zaken, en dat op een regelmatige basis

2018

06-08-2018

File size: 1 MB

06-08-2018

File size: 2 MB

Jaarrapporten

Onze groei is een direct resultaat van de sterkte basis die wordt gevormd door de ondersteuning van onze aandeelhouders en investeerders. Het is gebaseerd op onze snelle en accurate publicatie van alle fiscale details en de actuele staat van de financiële zaken, en dat op een regelmatige basis

26-01-2018

File size: 4 MB

26-01-2018

HT AR 2015_eng_final_low.pdf

File size: 7 MB

26-01-2018

HT AR 2014_eng_final_high.pdf

File size: 9 MB

26-01-2018

표지용 라인 패턴-gray

File size: 9 MB