A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén, Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban, Ukrajnában és Lengyelországban vannak képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

Tények és számok

Kutatás-fejlesztés Európában

A "Hankook Technodome" világszintű kutatás-fejlesztési központ a Hankook globális-fejlesztési infrastruktúrájának központjaként szolgál és nem pusztán a regionális műszaki központokat kapcsolja össze, mint az ATC (Amerikai Műszaki Központ), a CTC (Kínai Műszaki Központ), a JTO, (Japán Műszaki Központ) és az ETC (Európai Műszaki Központ) a németországi Hannoverben, hanem ide tartozik még a "Hankook Technotrac" a finnországi Ivaloban a téli teszteléshez, valamint további tesztelő helyszínek nyári abroncsok teszteléséhez (Idiada, Spanyolország). A németországi fejlesztési központtal, a magyarországi csúcsszintű gyártó és beltéri tesztcsarnokkal, valamint finnországi saját téli teszthelyszínnel a Hankook integrált megközelítéssel végzi az abroncsfejlesztést és -gyártást Európában.

Európai OE partnerkapcsolati súlypontok - személygépkocsi / egyterű

Európai OE partnerkapcsolati súlypontok - Teherautó / busz

Különbözőség és befogadás a Hankook Tire vállalatnál

A Hankook Tire célja, hogy támogassa az innováció szellemét a vállalaton belül, minden egyes személy esetében, és saját társaságunkon túl, globális szinten is. Ebben az erőfeszítésünkben alkalmazottaink a partnereink, tehetséges emberek világ minden tájáról. Úgy gondoljuk, hogy a különbözőség komoly előnyt jelent globalizált világunkban, és kötelezettséget vállalunk arra, hogy befogadó, méltóságteljes, nyitott munkahelyi kultúrát tartunk fenn minden szinten, amely tiszteli a különbségeket és elősegíti a szabad gondolkodást. Üzleti etikai kódexünkben kötelezettséget vállalunk arra, hogy alkalmazottainkkal együtt tartózkodunk mindenféle etnikai, faji, vallási, nemi, valamint szexuális beállítottsággal, fogyatékossággal, korral, nemzetiséggel vagy bármely más védett kategóriával kapcsolatos megkülönböztetéstől vagy zaklatástól.

A munkahelyen túl is támogatjuk alkalmazottainkat személyes erőfeszítéseikben a jótékonysági tevékenységek és a közjó szolgálata terén.

Ezek a kezdeményezések segítenek felépíteni egy befogadóbb, különbözőségen alapuló globális kultúrát, ahol az innováció szelleme hozzájárul a nyitott társadalom fejlődéséhez, a gazdasági növekedéshez és egy szebb jövő építéséhez.

CSR jelentés

A Hankook Tire egy éves CSR jelentést ad ki, mely átfogó áttekintést nyújt nagyra értékelt CSR tevékenységünkről világszerte

Pénzügyi eredmények

A Hankook Tire folyamatosan növekedett a világszintű piacon és kiemelkedő értéket biztosított részvényesei számára

Sales

Operating Profit

Financial Results - Europe

Negyedéves jelentések

Növekedésünk a részvényeseink és befektetőink támogatása által biztosított erős alapok közvetlen eredménye. Ez a támogatás a fiskális műveleteinkre és pénzügyi helyzetünkre vonatkozó adatok azonnali, pontos és rendszeres közzétételén alapul.

2018

2018.08.06

File size: 1 MB

2018.08.06

File size: 2 MB

Éves jelentések

Növekedésünk a részvényeseink és befektetőink támogatása által biztosított erős alapok közvetlen eredménye. Ez a támogatás a fiskális műveleteinkre és pénzügyi helyzetünkre vonatkozó adatok azonnali, pontos és rendszeres közzétételén alapul.

2018.01.26

File size: 4 MB

2018.01.26

HT AR 2015_eng_final_low.pdf

File size: 7 MB

2018.01.26

HT AR 2014_eng_final_high.pdf

File size: 9 MB

2018.01.26

표지용 라인 패턴-gray

File size: 9 MB